Corydoras pygmaeus
 

Artikel beschikbaar gesteld door :
 

Tom Derks

Corydoras pygmaeus


Herkomst:  BraziliŽ


Uiterlijk:
Kleine vis van ongeveer 2,5cm groot, bruin/goudachtige bovenkant, witte onderkant en een zwarte streep in de lengte. Ook zoals elke Corydoras baarddraden.

Inrichting:
Deze soort voelt zich het meeste thuis in een dicht beplant aquarium met zand als bodembedekking, dit om te voorkomen dat de baarddraden beschadigen. Minimale maat aquarium is 40cm omdat het redelijk drukke vissen zijn die in groepjes van 5 of meer moeten leven omdat ze anders langzaam wegkwijnen.

Water:
24 graden
PH tussen de 6 & 7

Voeding:
Ze hebben het liefste levend voer, maar ze zijn ook aan droogvoer te wennen.

Karakter:
Een redelijk drukke scholenvis voor de onder/middenlaag ze dienen met minimaal 5 gehouden te worden. Het houden van deze diertjes is erg leuk, het is prachtig om naar ze te kijken als ze met zín allen eten aan het zoeken zijn.

Kweek:
Deze is niet zo ontzettend moeilijk, meestal gebeurt het per ongeluk. Als je deze vissen tot kweek aan wilt zetten, dien je ze eerst lekker vet te mesten met levend voer. Daarna wil een waterverversing met kouder water nog wel een wonderen doen, en is dat vaak de druppel die leidt tot het afzetten, wat gebeurt op ruit of stevige bladeren.

Geslachtsonderscheid:
Het enige waaraan je het verschil kunt herkennen is dat de vrouwtjes een dikkere buik hebben. Dit zie je vooral als ze goed gevoerd worden.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik