Hyphessobrycon callistus

Minor

Artikel beschikbaar gesteld door :

Suzanne Smilde

Dit toch wel wilde visje, is prachtig om te zien. Zijn hoge rugvin is een echte blikvanger. Vooral bij mooi volgroeide volwassen exemplaren.
Deze vis zou prima in gezelschapsaquaria kunnen leven. Maar houdt er wel rekening mee, dat deze minors zeer wild kunnen zijn. Dus het gezelschap moet niet van rust houden, anders zal deze zeker verstoord worden. Moeilijk te houden is dit visje niet, althans, ik heb er nooit problemen mee gehad. Ze kunnen perfect samen scholen, en als er voedsel te halen is, zijn zij er zekers als eerste bij.

Bij een temperatuur van 22 - 28 graden en een PH van 6.5 / 7.0 kun je zeker genieten van deze vis.
Ik zou ze zeker houden in een bak vanaf 80cm. Aangezien het vlotte zwemmers zijn. en ze mooier ogen in een grotere ruimte. Je zult ze vaker zien scholen. Met eten, hebben ze hier geen moeite. Ze accepteren alles.
Toen ik deze vis voor het eerst zag, dacht ik: Dit is familie van de Piranha. Het gedrag, de bouw, het leek er exact op. Ook zeker zijn karakter kan ik daarin terugvinden. Wilde zwembewegingen, de reacties op andere visjes. Zoals ik eerder vermelde, dit visje is geen rustig scholenzwemmertje. Dus geef deze zeker de ruimte, met niet te rustige vissen. Zolang je dit visje voldoende blijft voeren, zal deze de naam piranha laten verdwijnen. Betreft karakter dan ;). Het is een echte scholenvis.
Over de kweek is mij verder nog totaal niets bekend. Ik heb de vrouwtjes nog niet van de mannetjes kunnen onderscheiden. Maar sommige vrouwtje schijnen zelfs geen kuit bij zich te dragen. Dus dikke buikjes? Nee, nooit ontdekt. Tekens van paren? Is me ook nog nooit opgevallen.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik