Paracheirodon innesi

Neon tetra

Artikel beschikbaar gesteld door :

Suzanne Smilde

Herkomst : Amazone, BraziliŽ, Peru
Het welbekende scholenvisje, met de opvallende rode, en blauwe lichtgevende kleur.
Ze worden ongeveer 4cm groot. De vrouwtjes worden iets groter, en voller.
Het is een echte scholenvis, en moet zeker gehouden worden vanaf 7/10 stuks. Dan pas zie je dit visje echt scholen, en doet zijn naam eer aan. Net als de kardinaal tetra, zul je dit visje eigenlijk in elke aquariumzaak terugvinden. En natuurlijk in veel aquaria zelf.
Met een goede beplanting, een donkere bodemgrond, een PH van 6.5 / 7.0 , een temperatuur van 24 tot 26 graden, kan dit visje met een goede verzorging wel 10 jaar worden. Veel water verversen is hierbij noodzakelijk. Zorg voor niet te grote medebewoners. Deze zullen de kleine neons als lekker hapje zien. Je kunt ze houden in een bak vanaf 50cm. Het is een alleseter.
Over de kweek kan ik niet zoveel vertellen.
Het is mogelijk in zeer zacht water bij een PH van 5.0 - 6.0. Een verduisterd aquarium, met een temp. van 24 graden. Goed gevulde vrouwtjes leggen tot 150 eitjes in fijnbladerige planten. (eerst goed voeden dus). Na het afzetten moet je de ouders verwijderen. Als de eitjes er zijn, moet het aquarium verduisterd blijven, om het beschimmelen van de eitjes tegen te gaan. Na ongeveer 24 uur, komen de eitjes uit. En weer 5 dagen later, zullen deze vrij zwemmen. Je kunt ze dan voeren met stofvoer. Of artemia quick. Veel water verversen. Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar het is natuurlijk het proberen waard.

 
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik