Aphyosemion batesii
(Boulenger, 1911)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Kameroen, Gabon, ZaÔre
Lengte vd vis : 7,5 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Ten opzichte van andere vissen zijn de mannetjes van deze soort redelijk vreedzaam.  In een te klein aquarium is het niet aan te raden om meerdere mannetjes te houden, daar ze onderling zeer agressief zijn.  Ook zijn ze ten opzichte van vrouwtjes die niet willen afzetten zeer agressief.  Er moeten voldoende schuilplaatsen aanwezig zijn door een dichte beplanting.

Als voer moet levend voer worden gegeven.  Ook runderhart wordt geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  Een mannetje moet met meerdere vrouwtjes in een kweekbakje gezet worden.  De bodem moet uit turfmolm bestaan.  Daarin worden de eieren afgezet en bevrucht.  Er moet matig worden gevoerd om het water niet teveel te belasten.  Na een week kan de turf worden verwijderd, zachtjes uitgeperst en opgeborgen worden in een plastic zakje.  Warm bewaren.  Na 6 weken kan er vers water worden opgegoten.  Na een uur komen de jongen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Ariel Burnstein

Synoniemen : Aphyosemion spectabile, Fundulus batesii, Fundulopanchax batesii, Raddaella batesii, Fundulus gustavi, Aphyosemion gustavi, Fundulus splendidus, Aphyosemion splendidum, Aphyosemion schreineri, Aphyosemion kunzi. Fundulopanchax kunzi, Fundulus sjoestedi, Fundulus gularis, Aphyosemion beauforti, Fundulus beauforti
IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik