Aphyosemion bitaeniatum
(Ahl, 1924)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Benin, Nigeria, Togo
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Over het algemeen is het een vreedzame vis die uitstekend samen kan worden gehouden in een gezelschapsaquarium samen met andere vreedzame vissen.  Alleen kunnen mannetjes onderling agressief worden.  Het is dan ook het beste om een mannetje samen te houden met meerdere vrouwtjes.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant met fijnbladerige planten.  In het midden moet voldoende vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een gedempte verlichting en een donkere bodem doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Aangezien het goede springers zijn is een goed sluitende afdekruit noodzakelijk.  Ze zijn tamelijk gevoelig voor nitraat, een regelmatige waterverversing is dus aan te raden.  Als ze te warm worden gehouden leven ze korter.

Ze moeten worden gevoerd met klein, levend en diepvriesvoer.  Droogvoer wordt zelden geaccepteerd.

De kweek is niet moeilijk.  De eieren worden afgezet tussen fijnbladerige planten of een afzetmop. Het is mogelijk om de ouders in het kweekaquarium te laten, maar overbrengen naar een apart aquarium geeft hogere resultaten.  De jongen komen na 2-3 weken uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Sam Jaffe

Synoniemen : Fundulus bitaeniatus, Fundulopanchax bitaeniatus, Fundulus rubrostictus, Aphyosemion rubrostictum, Fundulopanchax multicolor, Aphyosemion multicolor,Aphyosemion nigri, Aphyosemion bivittatum bivittatum, Aphyosemion bivittatus, Fundulopanchax bivittatus, Fundulus bivittatus
IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik