Aphyosemion joergenscheeli
(Huber & Radda, 1977)
Verklaring van de tekens

Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Gabon
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, tamelijk schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant met fijnbladerige planten zodat schuilplaatsen ontstaan.  Ook javamos kan gebruikt worden.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  De temperatuur mag niet al te hoog worden omdat dit nadelig is voor de conditie van de dieren.  Ook is een goede filtering en een regelmatige waterverversing noodzakelijk.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Ze eten zeer graag zwarte muggenlarven.

De kweek is niet eenvoudig.  Enkele eieren per dag worden tussen het javamos afgezet en bevrucht.  De eieren moeten worden ondergebracht in broedschalen waar ze na een drietal weken uitkomen.  Ze kunnen ook gedurende die periode droog worden bewaard.  De jongen kunnen worden groot gebracht met artemia-naupliŽn.  Evenals de ouderdieren zijn ze zeer gevoelig voor hogere temperaturen.

Foto beschikbaar gesteld door :

Werner Eigelshofen

IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik