Aphyosemion maculatum
(Radda & Huber, 1977)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Gabon
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Vreedzame, enigszins schuwe vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden in het gezelschap van andere Aphyosemion-soorten.  In het gezelschapsaquarium kunnen ze ook wel worden gehouden samen met andere rustige en kleine vissen.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een donkere bodem en gedempt licht door middel van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld.  De soort is nogal gevoelig voor verontreiniging.  Een regelmatige waterverversing is dus noodzakelijk. (het liefst iedere dag een kleine hoeveelheid)  Bij een te hoge temperatuur worden de dieren niet oud.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Een klein aantal eieren wordt regelmatig tussen fijnbladerige planten of in een afzetmop afgezet.  De eieren moeten regelmatig uitgelezen worden en in een broedschaal met een schimmelwerend middel worden onder gebracht.  Na 12-14 dagen komen de jongen uit.  Ze eten onmiddellijk Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Werner Eigelshofen

Synoniem : Aphyosemion christyi
IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik