Apteronotus albifrons
(Linnaeus, 1766)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Apteronotidae
Herkomst : Vrijwel geheel Zuid Amerika
Lengte vd vis : 50 cm
Min.lengte aquarium : > 3 meter
Deze vis  is door zijn grootte volkomen ongeschikt voor het huiskameraquarium.  Hij kan niet samen worden gehouden met kleine vissen aangezien die als voedsel worden gezien.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan.  Ook kunnen grotere planten zoals Echinodorussen worden gebruikt.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten wordt zeer op prijs gesteld.  Een flinke stroming en zuurstofrijk water zij noodzakelijk.  Ze zijn zeer gevoelig voor de waterkwaliteit.  Een regelmatige waterverversing is dus ook noodzakelijk.

Hij moet gevoerd worden met allerlei soorten levend en diepvriesvoer.  Aangezien het een nacht-actieve vis is, is het noodzakelijk om te voeren als het licht uit is.

Door zijn grootte is hij in het aquarium niet nagekweekt.
Foto beschikbaar gesteld door :
Diskusmann

Synoniemen : Gymnotus albifrons, Sternarchus albifrons, Apteronotus passan, Sternarchus lacepedii, Sternarchus maximilliani
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik