Betta albimarginata
(Kottelat & Ng, 1994)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Osphronemidae
Herkomst : Borneo
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Vreedzame, enigszins schuwe vis die het beste in in speciaalaquarium kan worden gehouden.  Gezelschap van grotere en agressieve vissen moet worden vermeden.  Ze kunnen zowel paarsgewijs als in een kleine groep worden gehouden.  Om een groep te houden moet het aquarium wel wat groter zijn.  Het aquarium moet dicht worden beplant.    Een gedempte verlichting en een donkere bodem worden zeer op prijs gesteld.

Ze kunnen worden gevoerd met levend en diepvriesvoer zoals Artemia, rode en witte muggenlarven.  Droogvoer wordt over het algemeen niet geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk. Tot een veertigtal eieren worden na te zijn bevrucht door het vrouwtje in de richting van het mannetje gespuwd die ze vervolgens in de bek neemt.  Na 12-14 dagen worden de jongen uit de bek los gelaten.  Ze kunnen meteen gevoerd worden met Artemia-nauplėn.  De ouders laten de jongen met rust.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik