Epiplatys ansorgii
(Boulenger, 1911)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Gabon
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Tamelijk vreedzame soort, waarvan de mannetjes onderling alleen in een te klein aquarium enigszins agressief kunnen zijn.  Het aquarium moet aan de achtergrond en randen dicht worden beplant.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een regelmatige flinke waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Ze zijn bijzonder dol op fruitvliegjes.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  Dagelijks worden een 5-tal eieren tussen fijnbladerige planten zoals javamos afgezet en bevrucht.  Na 14 dagen komen de jongen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met het fijnste infuus en later met Artemia-naupliŽn.  Als men de jongen in het gezelschapsaquarium wil laten opgroeien is het verstandig om gebruik te maken van drijfplanten zodat ze zich daartussen kunnen verschuilen.  Het is aan te bevelen om het vrouwtje regelmatig van het mannetje te scheiden om haar weer tot rust te laten komen.

Foto beschikbaar gesteld door :

Vasco Gomes

Synoniemen : Haplochilus ansorgii, Aplocheilus ansorgii, Panchax ansorgii, Aplocheilus ansorgei, Epiplatys ansorgei, Haplochilus ansorgei, Aplocheilus berkenkampi, Epiplatys berkenkampi, Haplochilus sexfasciatus, Aplocheilus multifasciatus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik