Epiplatys grahami
(Boelenger, 1911)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Kustgebieden van Benin tot Cameroen
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Deze oppervlaktevis kan alleen of in een los schooltje gehouden worden.  Alleen echt kleinere vissen worden als voedsel gezien.  Het aquarium kan dicht worden beplant, alleen aan het oppervlak moet tamelijk veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Het zijn zeer goede springers dus een afdekruit is geen overbodige luxe.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Ook droogvoer dat op het wateroppervlak blijft liggen wordt geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Een paartje moet in een apart kweekaquarium beplant met javamos onder gebracht worden.  Een afzetmop is ook mogelijk.  De eieren moeten worden uitgelezen en onder gebracht worden in broedschalen met een schimmelwerend middel.  Zodra de jongen uitkomen eten ze onmiddellijk Artemia-naupliŽn.  Ook in een dicht beplant aquarium met voldoende javamos zullen er regelmatig jongen verschijnen.

Foto beschikbaar gesteld door :

Ismo Korjula

Synoniemen : Haplochilus grahami, Aplocheilus grahami, Panchax grahami, Panchax superbus, Epiplatys superbus, Panchax zenkeri, Epiplatys zenkeri, Epiplatys nigromarginatus, Epiplatys grahami nigromarginatus, Haplochilus spilargyreius, Panchax ansorgii
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik