Epiplatys mesogramma
(Huber, 1980)
Verklaring van de tekens

Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Centraal Afrikaanse republiek
Lengte vd vis : 5,5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Enigszins schuwe vis die kan worden samen gehouden met andere rustige en niet te grote vissen, maar ze kan toch beter in een speciaal-aquarium worden gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant maar op bepaalde plaatsen moet ook wat zwemruimte worden open gelaten, vooral in de bovenste helft van het aquarium.  Aangezien het zeer goede springers zijn is een goed sluitende dekruit noodzakelijk.  Aangezien de soort nogal gevoelig is voor ziektes is een regelmatige waterverversing noodzakelijk.

Als voedsel kan alle soorten levend voer worden gegeven.

De kweek is niet zo eenvoudig omdat het erg gevoelige vissen zijn.  Voor de kweek kan gebruik gemaakt worden van een afzetmop die tussen de dekruit geklemd kan worden.  De eieren worden daar afgezet en bevrucht.  Ze kunnen eenvoudig worden "uitgelezen" en worden onder gebracht in broedschalen.  Ook kunnen ze gedurende een drietal weken in vochtige turf in een plastic zakje worden bewaard.  Na het opgieten van vers water komen de jongen onmiddellijk uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Heinz Ott

IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik