Gambusia holbrooki
(Girard, 1859)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Mexico, USA
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Zeer eenvoudig te houden vis die vrij weinig eisen stelt aan watersamenstelling en temperatuur.  In een aantal gevallen is hij ten opzichte van andere vissen enigszins agressief.  Hij moet dus niet met al te kleine vissen worden samen gehouden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant terwijl ook een aantal drijfplanten aan te raden zijn.  Het mannetje van deze soort blijft aanzienlijk kleiner dan het vrouwtje.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van muggenlarven.  Ook plantaardig voer in de vorm van algen en droogvoer wordt graag gegeten.

De kweek is niet zo eenvoudig.  De soort is levendbarend. Alleen volledig uitgegroeide vrouwtjes kunnen voor de kweek worden ingezet.  Iedere 5 tot 8 weken worden 40-60 jongen ter wereld gebracht.  Aangezien de jongen door de ouders sterk worden opgejaagd is het noodzakelijk om te zorgen voor voldoende schuilplaatsen in de vorm van drijfplanten.

Foto beschikbaar gesteld door :

Michael Harder

Synoniemen : Gambusia affinis holbrooki, Gambusia patruelis holbrooki, Heterandria holbrooki, Schizophallus holbrooki, Gambusia affinis holbrocki, Gambusia holbrocki, Gambusia holbrookii, Zygonectes atrilatus, Heterandria uninotata
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik