Gasteropelecus maculatus
(Steindachner, 1879)
Verklaring van de tekens

Familie : Gasteropelecidae
Herkomst : Panama,Venezuela,Colombia
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Vreedzame scholenvis voor de bovenste waterlagen.  Het aquarium kan normaal worden beplant mits er voldoende vrije zwemruimte wordt open gelaten.  Aangezien het zeer goede springers zijn is een goed afsluitende dekruit noodzakelijk.  De vissen hebben een grote behoefte aan zuurstofrijk water, het is dus noodzakelijk om de filteruitgang aan de wateroppervlakte te plaatsen.

Als voedsel wordt het beste zwarte muggenlarven en fruitvliegjes gegeven, maar ook droogvoer wordt geaccepteerd. Het voer dat naar beneden zakt wordt niet meer gegeten.

De kweek is niet moeilijk. Als de dieren goed gevoerd zijn moet het aquarium donker gemaakt worden. Het water moet zacht en zuur zijn. PH 5,5-6,5. De eieren worden na fel jagen tussen de wortels van drijfplanten afgezet. De eieren vallen naar de bodem en de ouders moeten worden verwijderd. Na 30 uur komen de jongen uit en zwemmen na 5 dagen vrij. Ze moeten met het fijnste stofvoer gevoerd worden. Na de 7e dag kunnen ze gevoerd worden met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Diskusmann

Synoniemen : Thoracocharax maculatus, Thoracocharax brevis, Thoracocharax magdalenae, Thoracocharax maculatus magdalenae
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik