Girardinichthys multiradiatus
(Meek, 1904)
Verklaring van de tekens

Familie : Goodeidae
Herkomst : Mexico
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Vreedzame vis die zeker niet bij te hoge temperaturen gehouden mag worden.  Als ze worden gehouden bij temperaturen boven 20 graden worden ze niet oud.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant, terwijl in het midden veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten.  Helder water en een regelmatige waterverversing met koeler water wordt zeer op prijs gesteld.  Een krachtig filter is noodzakelijk.

Het is een gemakkelijke alleseter waarbij plantaardig voedsel in de vorm van bijvoorbeeld algen zeker niet mag ontbreken.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is eenvoudig.  De soort is eierlevendbarend en na een draagtijd van 7 tot 8 weken komen een 15-tal jongen ter wereld die door de ouders over het algemeen met rust gelaten worden.  Ze kunnen eenvoudig worden groot gebracht met Artemia-naupliën en fijngewreven droogvoer. 

Foto beschikbaar gesteld door :

Bjärne Saetrang

Synoniemen : Characodon multiradiatus, Lermichthys multiradiatus, Girardinichthys innominatus, Girardinichthys limnurgus
IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik