Megalechis thoracata
(Valenciennes, 1840)
Verklaring van de tekens

Familie : Callichthyidae
Herkomst : Noordelijk Zuid Amerika
Lengte vd vis : 18 cm
Min.lengte aquarium : 150 cm
Buiten de broedtijd een vreedzame soort die in zijn natuurlijke omgeving voorkomt in grote scholen in de nabijheid van mensen. Ze leven daar in moerasachtige zijarmen van rivieren en leven over het algemeen van het afval dat de mensen daar in het water gooien. Het aquarium waarin ze gehouden worden moet dicht beplant zijn.

Het zijn alleseters en nemen met ieder soort voer genoegen.

De kweek is niet erg eenvoudig. De eieren worden in een schuimnest ondergebracht. Het vrouwtje moet na het afzetten verwijderd worden. Dikwijls worden de eieren of de jongen door de ouders opgegeten, maar een enkele keer gelukt de kweek. Het mannetje oefent dan broedzorg uit.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Synoniemen : Hoplosternum thoracatum var. niger, Callichthys thoracatus, Hoplosternum thoracatum, Hoplosternum thoracatum thoracatum, Callichthys longifilis, Callichthys personatus, Hoplosternum personatus, Megalechis personata, Callichthys exaratus, Hoplosternum thoracatum surinamensis
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik