Macropodus spechti
(SchreitmŁller, 1936)
Verklaring van de tekens
Familie : Osphronemidae
Herkomst : Zuid China, Vietnam, Maleisie
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Tamelijk vreedzame soort waarvan het mannetje  alleen in de paartijd enige agressiviteit toont.  Hij is dus redelijk geschikt voor het gezelschapsaquarium.  Het is alleen aan te bevelen het dier in gezelschap van niet al te agressieve vissen te houden.  Het aquarium moet verder dicht worden beplant zodat voldoende schuilplaatsen ontstaan. Wat drijfplanten worden zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is in zeer zacht water en bij wat hogere temperaturen (26-30 graden) vrij eenvoudig.  In een schuimnest worden tot 1000 eieren onder gebracht.  Na het afzetten wordt het vrouwtje verjaagd en neemt het mannetje de broedzorg op zich.  De eieren komen 1-2 dagen later uit en nog eens 3-5 dagen later zwemmen de jongen vrij.  Het mannetje moet nu verwijderd worden.  De jongen kunnen worden groot gebracht met het fijnste infuus en later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Eric Naus

Synoniemen : Macropodus opercularis spechti, Macropodus opercularis concolor, Macropodus concolor
IUCN Red List Status : onvoldoende gegevens bekend
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik