Metynnis hypsauchen
(Müller & Troschel, 1844)
Verklaring van de tekens

Familie : Serrasalmidae
Herkomst : Gyana's, West Amazone
Lengte vd vis : 15 cm
Min.lengte aquarium : 180 cm
Vreedzame scholenvis die in een ruim aquarium moet worden gehouden.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, wortels en kienhout zodat schuilplaatsen ontstaan.  Veel vrije zwemruimte is noodzakelijk.  Aangezien het grote planteneters zijn kunnen geen planten als decoratie worden gebruikt.  Een gedempt licht en een donkere bodem worden zeer op prijs gesteld.  Een krachtige doorluchting is noodzakelijk.

Als voedsel moet plantaardig voer worden gegeven in de vorm van sla en spinazie.  Ook gekneusde havervlokken worden gegeten.

De kweek is vrij eenvoudig.  Na een toevoeging van vers zacht water worden bij temperaturen tussen 26 en 28 graden tot 2000 eieren tussen wat drijfplanten aan het oppervlak afgezet en bevrucht.  De eieren vallen naar de bodem en worden daar verder met rust gelaten.  Na drie dagen komen de eieren uit en nog eens drie dagen later zwemmen ze vrij.  Nog eens twee dagen later beginnen ze het fijnste dierlijke plankton te eten.

Foto beschikbaar gesteld door :

Zierfische Böttner

Synoniemen : Myletes hypsauchen, Metynnis calichromus schreitmuelleri, Metynnis schreitmuelleri, Metynnis calichromus, Metynnis ehrhardti, Metynnis orinocensis, Myletes orinocensis, Metynnis hypsauchen fasciatus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik