Nannostomus bifasciatus
(Hoedeman, 1954)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Lebiasinidae
Herkomst : Suriname, Frans Guyana
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame scholenvis die samen met andere kleine en rustige vissen moet worden gehouden.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant en verder worden ingericht met kienhout en wortels zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Ze hebben in het midden zeer veel vrije zwemruimte nodig.  Een donkere bodem en gedempte verlichting met behulp van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld.  Een regelmatige waterverversing  is noodzakelijk. 

Als voer moet klein levend voer worden gegeven, het liefste vanaf het wateroppervlak.

De kweek is niet echt eenvoudig.  Een kweekaquarium met extreem zacht water ( < 2 Gh) en een Ph van ongeveer 6 moet worden voorzien van een afzetrooster en wat fijnbladerige planten.  De eieren worden bij een gedempte verlichting tussen de planten afgezet en bevrucht.  Ze vallen daarna naar de bodem en worden door het rooster beschermd tegen de vraatzucht van de ouders.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  Na 1-3 dagen komen de jongen uit.  Zodra ze vrij zwemmen moeten ze worden gevoerd met het fijnste infuus.

Foto beschikbaar gesteld door :
Tom Christoffersen

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik