Nannostomus harrisoni
(Eigenmann, 1909)
Verklaring van de tekens

Familie : Lebiasinidae
Herkomst : Gyana
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame scholenvis die het beste kan worden samen gehouden met andere vreedzame, kleine vissen.  Anders worden ze schuw en gaan zich verstoppen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een gedempte verlichting en een donkere bodem dien de kleuren beter tot hun recht komen.  Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Het kweekaquarium moet voorzien zijn van zeer zacht en tamelijk zuur water, fijnbladerige planten en een afzetrooster.  De eieren worden tussen de fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  De eieren vallen door het afzetrooster en zijn dan veilig voor de ouders.  Na het afzetten moeten de ouders verwijderd worden.  Zodra de jongen vrij zwemmen kunnen ze worden groot gebracht met zeer klein levend voer zoals azijnaaltjes en wat later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Zhou Hang

Synoniemen : Poecilobrycon harrisoni, Archicheir minutus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik