Nannostomu marilynae
(Weizmann & Cobb, 1975)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Lebiasinidae
Herkomst : BraziliŽ, Colombia
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame scholenvis die het beste samen gehouden kan worden met andere kleine en vreedzame vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant.  Ook het gebruik van drijfplanten , een gedempte verlichting en een donkere bodem worden zeer op prijs gesteld.  Het moet vermeden worden dat de kwaliteit van het water te grote schommelingen vertoont.  Waterwissels moeten dus zeer frequent met kleine hoeveelheden plaats vinden.

Als voedsel moet afwisselend klein levend en diepvriesvoer worden gegeven.  Droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  Zeer zacht en enigszins zuur water zijn een vereiste.  Een klein aantal eieren (30-40) worden dagelijks in de morgenzon afgezet en bevrucht tussen fijnbladerige planten zoals javamos.  Na het afzetten moeten de ouders onmiddellijk worden verwijderd.  Na 2 dagen komen de jongen uit en nog een dag later zwemmen ze vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met infuus en enige dagen leter met Artemia-naupliŽn.  Het water in de kweekbak moet zeer nauwkeurig schoon worden gehouden.
Foto beschikbaar gesteld door :
Tom Christoffersen 

 

 
Synoniem : Nannostomus marylinae
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik