Neolebias trilineatus
(Boulenger, 1899)
Verklaring van de tekens
Familie : Distichontidae
Herkomst : Congo
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, enigszins schuwe scholenvis die uitstekend geschikt is voor het (Afrikaanse) gezelschapsaquarium in gezelschap van andere rustige vissen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant terwijl in het midden zeer veel vrije zwemruimte moet worden open gelaten.  een bodemgrond van fijn zand of donker fijn grind wordt zeer op prijs gesteld.

Als voedsel moet afwisselend klein levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt over het algemeen met tegenzin gegeten.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  Aangezien de dieren eierrovers zijn moet in het kweekaquarium een afzetrooster worden aangebracht.  Een mannetje moet met meerdere vrouwtjes worden samen gebracht.  Tot 250 eieren worden tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Daarna zakken ze door het afzetrooster.  Na het afzetten moeten de ouders worden verwijderd.  Na een dag komen de jongen uit en vijf dagen later zwemmen ze vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met infusoriŽn en een dag later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Yoritaka Honda

Synoniemen : Nannaethiops tritaeniatus, Neolebias tritaeniatus
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik