Nothobranchius eggersi
(Seegers, 1982)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Tanzania
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Ten opzichte van andere soorten is deze vis redelijk vreedzaam, maar mannetjes zijn ten opzichte van soortgenoten (zeker in een klein aquarium) ontzettend agressief. Ook vrouwtjes die niet meer willen paren worden tot de dood opgejaagd. Een donkere bodem (turf) wordt zeer op prijs gesteld en doet de kleuren beter tot hun recht komen. Nooit twee mannetjes in een aquarium samen houden. Wel altijd meerdere vrouwtjes.

Als voer moet levend voer worden gegeven.

De kweek is redelijk eenvoudig. Een mannetje met 2-3 vrouwtjes in een klein aquarium met een bodem van turfmolm houden. De eieren worden in de turf afgezet. Na 1 week de dieren verwijderen en de turf zachtjes uitknijpen en licht vochtig bewaren in een plastic zakje. Na 6 weken water opgieten en de jongen komen onmiddellijk uit. Komen er geen jongen dan nogmaals 14 dagen bewaren in drogere omstandigheden. De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :
  Mike Jacobs        
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik