Nothobranchius foerschi
(Wildekamp & Berkenkamp, 1979)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Tanzania
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Ten opzichte van andere vissen is het een vreedzame vis maar onderling zijn vooral de mannetjes zeer agressief.  Ook vrouwtjes die niet bereid zijn om te paren worden niet bepaald zachtaardig behandeld.  Ze kunnen het beste in een rustig speciaalaquarium worden gehouden.  In een levendig gezelschapsaquarium verkommeren ze snel.  Een donkere bodem (bv turfmolm) en gedempt licht doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Al te vetrijk voedsel moet vermeden worden.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Een mannetje met 2-3 vrouwtjes kunnen in een klein aquarium met een turfbodem worden ondergebracht.  Daar worden de eitjes in afgezet en bevrucht.  Na een week kan de turf verwijderd worden en zachtjes uitgeknepen.  De turf in een plastic zakje gedurende 6 weken bewaren op een koele plaats. Als er dan vers water wordt opgegoten komen de jongen onmiddellijk uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Diskusmann

IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik