Nothobranchius guentheri
(Pfeffer, 1893)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Zanzibar (bij Tanzania)
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
De mannetjes van deze soort zijn onderling ontzettend agressief.  Ook vrouwtjes die niet paringsbereid zijn worden voortdurend opgejaagd.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een zachte, donkere bodem van bijvoorbeeld turfmolm en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet krachtig levend voer worden gegeven in de vorm van muggenlarven, cyclops etc etc.  Diepvries- en droogvoer worden ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  De eieren worden voortdurend afgezet en bevrucht in de turfbodem.  Na ongeveer een week moet de turf uit het aquarium worden verwijderd en zachtjes uitgeknepen.  De vochtige turf moet vervolgens gedurende 2-3 maanden in een plastic zak worden bewaard.  Na het opgieten van zeer zacht, vers water komen de jongen onmiddellijk uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.  Ze zijn zeer gevoelig voor stip.  De jongen groeien zeer snel en zijn na ongeveer 3 maanden geslachtsrijp.

Foto beschikbaar gesteld door :

Clint Norwood

Synoniemen : Fundulus guentheri, Adiniops guentheri, Aphyosemion guentheri, Notobranchius guentheri
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik