Nothobranchius kafuensis
(Wildekamp & Rosenstock, 1989)
Verklaring van de tekens

Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Zambia
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Tamelijk vreedzame vis.  Alleen de mannetjes zijn onderling tamelijk agressief zijn.  Ook vrouwtjes die niet willen paren worden agressief benaderd.  De vis is tamelijk moeilijk te houden en is eigenlijk ook niet echt geschikt voor het gezelschapsaquarium.  Een dichte beplanting, donkere bodem van turfmolm en gedempt licht door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  De soort is tamelijk gevoelig voor stip.  Ter voorkoming hiervan kan een theelepel zout op 5 liter water worden toegevoegd.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.

De kweek is redelijk eenvoudig.  De eieren worden in de turfmolm van de bodem afgezet.  Na een week kan de turf worden verwijderd en zachtjes worden uitgeknepen.  De turf moet in een plastic zakje worden bewaard gedurende een periode van 3 tot 5 maanden.  Na deze periode kan er vers water worden opgegoten en de jongen komen dan onmiddellijk uit het ei.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Mike Jacobs

IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik