Nothobranchius melanospilus
(Pfeffer, 1896)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Kenia, Tanzania
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Ten opzichte van soortgenoten zijn is deze vis tamelijk agressief, maar ten opzichte van andere vissen zijn ze redelijk vreedzaam. Als er meerdere exemplaren in een aquarium worden gehouden mag het aquarium dus niet al te klein zijn.  Het aquarium moet dicht worden beplant en voorzien worden van een donkere bodem in de vorm van turfmolm.  Samen met een gedempte verlichting komen dan de kleuren het beste tot hun recht.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van voornamelijk wormen.

De kweek niet al te moeilijk.  Het zijn bodemleggers.  Een mannetje met meerdere vrouwtjes moeten in een kweekbakje met een turfbodem worden onder gebracht.  Na een week kan de turf worden verwijderd en voorzichtig worden uitgeknepen. De turf kan dan worden bewaard in plastic zakje bij wat lagere temperaturen.  Na 6 weken kan er vrers water worden opgegoten en de jongen komen onmiddellijk uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.  Als de jongen niet uitkomen eea na 14 dagen nog eens herhalen.

Foto beschikbaar gesteld door :

Vasco Gomes

Synoniemen : Fundulus melanospilus, Notobranchius melanospilus, Nothobranchius emini, Nothobranchius eiminki, Nothobranchius seychellensis
IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik