Nothobranchius ugandensis
(Wildekamp, 1994)
Verklaring van de tekens

Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Uganda
Lengte vd vis : 5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
De mannetjes van deze vis zijn onderling en ten opzichte van vrouwtjes die niet bereid zijn om te paren zeer agressief.  Het is dus noodzakelijk om het aquarium dicht te beplanten zodat schuilplaatsen ontstaan.  In een te klein aquarium zonder schuilmogelijkheden kan deze agressie eenvoudig op de dood eindigen.  Het is dan ook aan te raden om deze vis in een speciaalaquarium te houden.  Een donkere bodem uit turfmolm en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet bij voorkeur krachtig levend voer worden gegeven.  Diepvriesvoer wordt ook geaccepteerd.  Droogvoer wordt vrijwel altijd geweigerd.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  De eieren worden in de turfbodem afgezet en bevrucht.  De turf moet uit het aquarium worden verwijderd en enigszins vochtig gedurende een periode van ongeveer 2 maanden worden bewaard bij een temperatuur van 28-30 graden.  Na het opgieten van vers water komen de jongen onmiddellijk uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Alexander Dorn

IUCN Red List Status : niet bedreigd
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik