Rachovia maculipinnis
(Radda, 1964)
Verklaring van de tekens

Familie : Rivulidae
Herkomst : Venezuela
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Deze vis kan het beste in een niet al te klein speciaalaquarium worden gehouden.  Als het aquarium te klein is zijn mannetjes onderling tamelijk agressief.  Ze kunnen eventueel worden samen gehouden met andere rustige vissen die niet al te groot worden.  Het aquarium moet dicht worden beplant.  Een donkere bodem uit turfmolm en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven in de vorm van watervlooien en cyclops.  Wormvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  De eieren worden in de turfbodem afgezet en bevrucht.  Na een week moet de turfmolm uit het aquarium worden genomen en gedroogd.  De gedroogde turfmolm moet gedurende 6-7 maanden in een plastic zakje worden bewaard bij een temperatuur van 22-23 graden.  Na deze periode moet vers water worden opgegoten en de jongen komen onmiddellijk uit.  De jongen eten onmiddellijk Artemia-naupliŽn.  Ze groeien zeer snel.. 

Foto beschikbaar gesteld door :

Gary Bartell

Synoniem : Pterolebias maculipinnis
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik