Laimosemion frenatus
(Eigenmann, 1912)
Verklaring van de tekens

Familie : Rivulidae
Herkomst : Brits Guyana
Lengte vd vis : 4,5 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Deze enigszins schuwe soort kan het beste in een speciaalaquarium gehouden worden.  Het beste is dan om meerdere aantallen te houden zodat de onderlinge agressie verdeeld kan worden.  Hij kan echter ook uitstekend in het gezelschapsaquarium samen met andere kleiner blijvende soorten worden gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Aangezien de dieren zeer goede springers zijn is een goed afsluitende dekruit noodzakelijk.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  Bij een lage waterstand worden dagelijks enkele eieren in een kunststof afzetmop afgezet.  De eieren moeten dagelijks "uitgelezen" worden en onder gebracht in broedschalen met dezelfde watersamenstelling.  Na 16 dagen komen de jongen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Vasco Gomes

Synoniem : Rivulus frenatus
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik