Anablepsoides hartii
(Boulenger, 1890)
Verklaring van de tekens
Familie : Rivulidae
Herkomst : Trinidad, Venezuela
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium : 90 cm
Tamelijk grote vis voor zijn soort die kleinere visjes zoals zalmpjes als voedsel beschouwt.  Verder is hij redelijk vreedzaam.  Soms zijn ze erg schuw en zijn de in een dicht beplant aquarium dikwijls onvindbaar. Als ze echter gestoord worden vliegen ze heen en weer door het aquarium, zodat een goede dekruit geen overbodige luxe is.  Ook willen ze zich dan wel in de bodem verstoppen.  Een regelmatige flinke waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.  De vis is verder eenvoudig te houden en dus een goede beginnersvis.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt ook wel  geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Een tiental vrij grote eieren worden dagelijks in een afzetmop afgezet.  Na 10-14 dagen komen de jongen uit en een dag later zwemmen ze vrij.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en groeien vrij snel.  De jongen die eerder uit het ei gekomen zijn laten de kleineren met rust.  Ze hoeven dus niet op grootte gesorteerd te worden.

Foto beschikbaar gesteld door :

Vasco Gomes

Synoniemen : Haplochilus hartii, Rivulus hartii, Rivulus harti
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik