Cynodonichthys magdalenae
(Eigenmann & Henn, 1916)
Verklaring van de tekens

Familie : Rivulidae
Herkomst : Colombia
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Vooral ten opzichte van andere soorten redelijk vreedzame vis die dus ook goed in het gezelschapsaquarium kan worden gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan.  Die beplanting moet op meerdere plaatsen tot het oppervlak reiken. Vooral beplanting aan het oppervlak met javamos wordt zeer op prijs gesteld.  Aangezien het zeer goede springers zijn is een dekruit noodzakelijk.  Aan de watersamenstelling worden zeer weinig eisen gesteld.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van bv witte en zwarte muggenlarven.  Diepvries- en droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig.  De eieren worden vlak bij het wateroppervlak tussen fijnbladerige planten afgezet en bevrucht.  Er kan ook een afzetmop worden gebruikt.  De eieren kunnen "uitgelezen" worden en ondergebracht in broedschalen met een schimmelwerend middel.  De jongen komen na 16-18 dagen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.  De kweekbak moet pijnlijk schoon worden gehouden omdat anders stagnatie in de groei optreedt.

Foto beschikbaar gesteld door :

Vasco Gomes

Synoniemen : Rivulus magdalenae, Rivulus milesi
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik