Laimosemion rectocaudatus
(Fels & de Rham, 1981)
Verklaring van de tekens

Familie : Rivulidae
Herkomst : Peru
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Vreedzame, af en toe enigszins schuwe vis.  De mannetjes zijn onderling zeer agressief.  Het aquarium moet dan ook dicht beplant worden zodat veel schuilplaatsen ontstaan.  Aangezien het goede springers zijn is een dekruit geen overbodige luxe.  Een donkere bodem en gedempt licht door middel van drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.

De kweek is niet eenvoudig.  De soort is niet erg productief.  Slechts een drietal eieren per dag worden tussen fijnbladerige planten, turfmolm  of een afzetmop afgezet en bevrucht.  De vrij grote eieren kunnen eenvoudig uitgelezen worden en in een aparte broedschaal worden onder gebracht.  Ook kan de turfmolm enigszins vochtig gedurende enkele weken worden bewaard.  Daarna moet er vers water worden opgegoten.  De jongen komen dan onmiddellijk uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en wat later met groter levend voer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Mike Jacobs

Synoniem : Rivulus rectocaudatus
IUCN Red List Status : onvoldoende gegevens bekend
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik