Laimosemion xiphidius
(Huber, 1979)
Verklaring van de tekens
Familie : Rivulidae
Herkomst : Suriname, Frans Guyana
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Tamelijk schuwe soort die het beste met meerdere exemplaren in een speciaalaquarium kan worden gehouden zodat de onderlinge agressie enigszins kan worden verdeeld.  Hij kan ook worden samen gehouden met andere, kleine en rustige vissen zoals zalmpjes en kleine Corydorassoorten.  Het aquarium moet dicht worden beplant.  Een donkere bodem en een gedempte verlichting door middel van drijfplanten worden zeer op prijs gesteld.  Aangezien het goede springers zijn is een afdekruit geen overbodige luxe.  Een regelmatige waterverversing is noodzakelijk.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van bv witte muggenlarven.

De kweek is tamelijk eenvoudig.  De eieren worden afgezet en bevrucht in een afzetmop.  Na 14 dagen kunnen de ouderdieren worden verwijderd.  De jongen komen dan regelmatig uit en kunnen uit de kweekbak worden verwijderd en worden onder gebracht in een apart aquarium.  Ze kunnen worden gevoerd met pantoffeldiertjes en later met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Mike Jacobs

Synoniem : Rivulus xiphidius
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik