Gramma loretto
Verklaring van de tekens
Familie : Grammidae
Herkomst : Caraïbische zee
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
In het aquarium komt dit visje het best tot zijn recht in gezelschap van rustige niet al te grote vissen. Kan zowel bij lagere dieren als bij uitsluitend vissen gehouden worden. Heeft echter wel veel holen en spleten nodig om zich te kunnen verstoppen bij het minste onraad.  Kan met meerdere dieren samen gehouden worden indien het zich handelt over een redelijk groot aquarium (is territoriumvormend). In kleine aquaria is hij echter agressief t.o.v. soortgenoten.

Voedt zich voor namelijk met kleine kreeftachtigen. Poetst soms als jong dier vissen en verwijdert de parasitaire kreeftachtigen. Accepteert allerlei kleine levende en dode kreeftachtigen, stukjes mosselvlees,vis en tubifex.

Voortplanting in aquaria werd reeds meerder keren vastgesteld. Het mannetje bouwt een algennest in rotsspleten waar het vrouwtje haar eitjes in afzet welke door het mannetje bewaakt worden tot ze uitkomen.

met dank aan Jacky Lefevere.

Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik