Amphilophus altifrons
(Kner, 1863)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Costa Rica, Panama, Columbia
Lengte vd vis : 22 cm
Min.lengte aquarium : 180 cm
Deze soort is ten opzichte van soortgenoten zeer agressief, zeker in een te klein aquarium.  Aangezien het geslachtsonderscheid nogal lastig is, is het verstandig om een aantal jonge dieren aan te schaffen en zich hieruit een paartje te laten vormen.  De overige dieren kunnen daarna beter verwijderd worden.  Het aquarium moet worden ingericht met stenen, kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan.  Aangezien de dieren in de bodem woelen op zoek naar voedsel kunnen planten alleen als decoratie worden gebruikt als ze stevig verankerd zijn. Ook moet er voldoende vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een sterk filter en een regelmatige waterverversing worden zeer op prijs gesteld.

Het zijn alleseters, dus elk gangbaar voedsel wordt geaccepteerd.  Rode muggenlarven en tubifex kunnen beter niet worden gegeven.

De kweek is bij een goed passend stel redelijk eenvoudig.  De eieren worden op een substraat afgezet.  De legsels bij deze soort zijn over het algemeen niet zo groot.  Beide ouders bemoeien zich met de broedzorg.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn en fijngewreven droogvoer.

Foto beschikbaar gesteld door :

Jens Gottwald

Synoniemen : Heros altifrons, Cichlasoma altifrons, Astatheros altifrons
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik