Aphyosemion cognatum
(Meinken, 1951)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Zaïre
Lengte vd vis : 5,5 cm
Min.lengte aquarium : 70 cm
Redelelijk vreedzame, zwemlustige vis die het beste in een speciaalaquarium kan worden gehouden samen met andere Aphyosemionsoorten.  Het aquarium moet dicht worden beplant zodat schuilplaatsen ontstaan.  Verder kunnen als decoratie kienhout en wortels worden gebruikt.  Een donkere bodem en drijfplanten doen de kleuren beter tot hun recht komen.  Een regelmatige waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.  De vissen zijn nogal gevoelig voor parasieten.  Toevoeging van wat zout (een theelepel op 10 liter water) is aan te bevelen.  Aangezien de vissen goede springers zijn is een dekruit geen overbodige luxe.  Te hoge temperaturen kunnen nadelig zijn voor de leeftijd van de dieren.

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Droogvoer wordt niet geaccepteerd.

De kweek is niet moeilijk.  De eieren worden in een afzetmop afgezet.  De mop kan na enige dagen over gebracht worden naar een broedschaal waar de jongen na 14 dagen uitkomen.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-nauplién.

Foto beschikbaar gesteld door :

Werner Eigelshofen

Synoniemen : Aphyosemion elegans, Aphyosemion decorsei
IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik