Fundulopanchax sjostedti
(Lönnberg, 1895)
Verklaring van de tekens
Familie  Nothobranchiidae
Herkomst : West Afrika
Lengte vd vis : 12 cm
Min.lengte aquarium : 100 cm
Nederlandse naam : Blauwe Gularis
Een levendige, vrij agressieve seizoensvis, die nogal wat ruimte nodig heeft. Een dicht beplant aquarium met voldoende schuilmogelijkheden wordt zeer op prijs gesteld. De watersamenstelling is niet zo belangrijk, maar mag niet te hard zijn. Een PH van minder dan 6.5 is wel belangrijk.

Als voer wordt alleen levend voer, zoals tubifex, muggenlarven en encytreeën geaccepteerd.

Als seizoensvissen zijn het bodemleggers. De eieren worden in turf afgezet. Na afzetten wordt de turf verwijderd en uitgeknepen en 4-6 weken bewaard bij een temperatuur van 18-20º. De turf mag niet uitdrogen. Na opgieten van water komen de jongen uit en kunnen worden gevoerd met Artmia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door : 
Jan Bukkems
Synoniemen : Fundulus sjostedti, Aphyosemion sjostedti, Aphyosemion sjoestedti, Fundulopanchax sjoestedti, Fundulus gularis caerulea, Aphyosemion caeruleum, Fundulopanchax caeruleus, Fundulus caeruleus, Aphyosemion coeruleum, Fundulus zimmeri, Aphyosemion zimmeri, Fundulopanchax zimmeri
IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik