Aphyosemion splendopleure
(BrŁning, 1929)
Verklaring van de tekens
Familie : Nothobranchiidae
Herkomst : Nigeria, Kameroun, Gabon
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Ten opzichte van andere vissen is deze vis vreedzaam.  Maar ten opzichte van de eigen soort zijn de mannetjes zeer agressief.  Ook  bij andere Aphyosemions kunnen mannetjes aangevallen worden.  Het aquarium moet dicht worden beplant (oa met bv javamos omdat de dieren hierin graag hun eieren afzetten). Een gedempte belichting doet de kleuren beter tot hun recht komen. 

Als voedsel moet levend voer worden gegeven.  Af en toe wordt droogvoer ook geaccepteerd.

De kweek is vrij eenvoudig.  Eieren worden tussen fijnbladerige planten afgezet. Na een tweetal weken komen de jongen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.  De ouderdieren laten de jongen met rust.  Het is echter mogelijk dat er onder de jongen kannibalisme ontstaat.  Het is dan dus verstandig om de grotere jongen uit te vangen.

Foto beschikbaar gesteld door :

Clint Norwood

Synoniemen : Fundulopanchax splendopleuris, Aphyosemion splendopleure, Aphyosemion bivittatus, Fundulus bivittatus, Aphyosemion bitaeniatum, Aphyosemion multicolor
IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik