Apistogramma alacrina
(Kullander, 2004)
Verklaring van de tekens
Familie : Cichlidae
Herkomst : Colombia
Lengte vd vis : 7 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Deze vreedzame dwergcichlide kan als koppel en als harem worden gehouden. Deze Apistogramma is ideaal om bij kleinere Karperzalmen te houden (5 cm of groter) aangezien de vissen zeer vreedzaam zijn. Het aquarium moet worden ingericht met veel hout en eventueel wat stenen. Planten kunnen ook, maar deze vissen gebruiken voornamelijk krappe ruimtes als broedplek en schuilplaats. De man verdedigt zijn territorium nauwelijks, ook de vrouwen zijn vrij kalm in het verdedigen van hun kroost.

Als voedsel moet levend of diepvries voer gegeven worden. Ook droogvoer wordt goed gegeten maar voor de gezondheid van de vissen is afwisselen verstandig.

De kweek is zeer eenvoudig. Ongeveer 60 eieren worden tegen de bovenkant van het hol afgezet en bevrucht. De eieren komen na 96 uur uit bij een temperatuur van 27 graden. Vervolgens zwemmen de jongen nog eens 5 dagen later vrij rond onder begeleiding van de moeder.
Foto en tekst beschikbaar gesteld door :
René Bakker 
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik