Apistogramma baenschi
(Römer, Hahn, Römer, Soares & Wöhler, 2004)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cichlidae
Herkomst : Peru
Lengte vd vis : 9 cm
Min.lengte aquarium  100 cm:
Vreedzame dwergcichlide die het beste in een speciaalaquarium gehouden kan worden met andere vreedzame soorten.  Ze kunnen het best paarsgewijs gehouden worden.   Het aquarium moet ingericht worden met planten, kienhout en wortels zodat schuilplaatsen en holen ontstaan.  Ze zijn nogal gevoelig voor vervuiling van het water en voor medicijnen.

Het zijn alleseters.  Ze moeten dus gevarieerd gevoerd worden met levend, diepvries- en droogvoer.  Het voedsel mag niet al te vet zijn.

De kweek is niet al te moeilijk.  Een 40-tal eieren worden afgezet en bevrucht in een hol.  Het vrouwtje zorgt voor het nest en de eieren, terwijl het mannetje de omgeving van het territorium verdedigd.  Hij wordt echter niet meer in het hol toegelaten door het vrouwtje.  Na 3 dagen komen de eieren uit en nog een paar dagen later zwemmen de jongen vrij onder leiding van het vrouwtje.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik