Apistogramma hippolytae
(Kullander, 1982)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Brazilië
Lengte vd vis : 6,5 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Vreedzame dwergcichlide die paarsgewijs kan worden gehouden, maar ook in een groepje, waarbij een mannetje dan een harem met meerdere vrouwtjes heeft.  In dit geval moet het aquarium ook wat groter zijn.  Ieder vrouwtje heeft binnen het territorium van het mannetje een eigen, klein territorium rond haar broedhol.  Het aquarium moet dicht worden beplant en verder met kienhout, wortels en stenen worden ingericht zodat schuilplaatsen en holen ontstaan.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven in de vorm van muggenlarven, cyclops en watervlooien.

De kweek is redelijk eenvoudig.  Tot 200 eieren worden in een hol afgezet en bevrucht.  Het vrouwtje bemoeit zich de eerste tijd met de directe broedzorg, terwijl het mannetje de verdediging van het territorium op zich neemt.  Na 7 dagen verlaten de jongen met de moeder het hol en bemoeit het mannetje zich ook met de broedzorg als het vrouwtje dit toelaat.  De jongen kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door :

Uwe Römer

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik