Apistogramma urteagai
(Kullander, 1986)
Verklaring van de tekens

Familie : Cichlidae
Herkomst : Peru
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame dwergcichlide die goed met andere kleinere vissen kan worden samen worden gehouden.  Gezelschap van grotere vissen is niet aan te raden.  In een aquarium van voldoende grootte kan een groepje van deze dieren worden gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant en verder worden ingericht met kienhout en wortels zodat schuilplaatsen ontstaan.  De soort is enigszins gevoelig voor een wisselende waterkwaliteit.  De waterverversing moet regelmatig dus met kleine hoeveelheden plaats vinden.  Het is niet aan te raden om ze langdurig bij hogere temperaturen te houden.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven zoals Artemia en Cyclops.  In de vrije natuur is het een detritus eter.  In geen geval mogen muggenlarven en tubifex worden gegeven.

De kweek is eenvoudig.  De eieren worden in een hol afgezet en bevrucht.  Het legsel wordt door het vrouwtje verzorgd.  Na het vrij zwemmen worden de jongen nog gedurende een viertal weken door het vrouwtje verzorgd.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Lance R. Peck

IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik