Micropanchax macrophthalmus
(Meinken, 1932)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliida
Herkomst : West Afrika
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Zeer vreedzame, levendige scholenvis. Het aquarium moet worden ingericht met een donkere bodem en een dichte rand- en achtergrondbeplanting. Er moet voldoende vrije zwemruimte zijn. Verder enkele drijfplanten om het licht te dempen en wat kienhout. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan komen de kleuren van dit visje pas echt tot hun recht. Omdat de vissen goede springers zijn moet het aquarium goed afgedekt worden.

Als voer moet klein levend voer gegeven worden. Ook droogvoer wordt geaccepteerd.

De kweek is redelijk eenvoudig. De 150-300 eieren worden aan fijnbladerige planten afgezet in een periode van 14 dagen. Daarna de ouders verwijderen. De jongen komen ook na die periode uit en eten direct fijn stofvoer en Artemia-naupliën. De oudste jongen moeten na een paar dagen verwijderd worden, daar ze hun jongere soortgenoten snel als voedsel gaan zien. Ze zijn gevoelig voor infusoriën. Ook moet een vetlaag aan het oppervlakte vermeden worden. Goed doorluchten dus.

Foto beschikbaar gesteld door :
A.V. Vivarium
Synoniemen : Aplocheilichthys macrophthalmus, Aplocheilichthys macrophthalmus macrophthalmus, Micropanchax macrophthalmus macrophthalmus, Micropanchax macrophtalmus, Aplocheilichthys dispar, Micropanchax dispar, Aplocheilichthys keilhacki
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik