Rhexipanchax nimbaensis
(Daget, 1948)
Verklaring van de tekens

Familie : Poeciliidae
Herkomst : Guinee, Liberia
Lengte vd vis : 4,5 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Geen echte scholenvis, maar het is toch aan te raden om hiervan minimaal 10 exemplaren te houden.  Mannetjes zijn onderling tamelijk strijdlustig.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond dicht worden beplant en in het midden moet zeer veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een regelmatige flinke waterverversing wordt zeer op prijs gesteld.  Aangezien het zeer goede springers zijn is een dekruit geen overbodige luxe.

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven.  Fijngewreven droogvoer wordt ook geaccepteerd.

De kweek is niet al te moeilijk.  In een afzetmop worden dagelijks een aantal eieren afgezet en bevrucht.  Die eieren moeten worden "uitgelezen" en in een broedschaal worden onder gebracht.  Na 12-14 dagen komen de jongen uit.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Fischhaus Zepkow

Synoniemen : Haplochilichthys nimbaensis, Aplocheilichthys nimbaensis, Micropanchax nimbaensis, Procatopus nimbaensis, Haplocheilichthys nimbaensis, Aplocheilichthys macrurus
IUCN Red List Status : kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik