Poropanchax normani
(Ahl, 1928)
Verklaring van de tekens

Familie  Poeciliidae
Herkomst : Afrika ten zuiden vd Sahel
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 50 cm
Nederlandse naam : Afrikaans blauwoogje
Een vreedzame en schuwe soort, die niet samen met grotere en agressieve vissen gehouden kan worden. De bak moet dicht beplant worden maar met voldoende zwemruimte. Het is een scholenvis en mag dus in grotere aantallen gehouden worden.

Als voedsel is klein levend voer zoals watervlooien en artemia uitermate geschikt. Ook wordt af en toe droogvoer geaccepteerd. Het is wel noodzakelijk afwisselend te voeren.

De kweek is vrij eenvoudig. De eieren worden op de planten afgezet en als de bak groot genoeg is met voldoende schuilgelegenheid, kunnen de jongen in de bak groot worden. Het eerste voer zijn pantoffeldiertjes en artemia-naupliën.

Foto beschikbaar gesteld door : 
Jan Bukkems

Synoniemen : Aplocheilichthys normani, Micropanchax normani, Aplocheilichthys gambiensis, Haplochilichthys gambiensis, Micropanchax gambiensis, Micropanchax macrurus manni, Aplocheilichthys manni, Micropanchax manni, Poropanchax manni, Haplochilus macrurus, Haplochilus hutereaui, Haplochilus kingi
IUCN Red List Status : Least concern, geen bedreiging
Van deze vis hebben wij inmiddels een artikel beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik