Aulonocara maylandi
(Trewavas, 1984)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cichlidae
Herkomst : Malawimeer
Lengte vd vis : 14 cm
Min.lengte aquarium : 140 cm
Vreedzame vis die uitstekend met andere vreedzame vissen uit het Malawimeer kan worden gehouden.  Hij mag niet samen worden gehouden met andere Aulonocara-soorten aangezien dan ongewenste kruisingen kunnen voor komen.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden ingericht met stenen zodat schuilplaatsen en holen ontstaan.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een zandige bodem is noodzakelijk.  Een mannetje moet met meerdere vrouwtjes worden samen gehouden.

In de vrije natuur zeeft deze vis micro-organismen uit de bodem.  In het aquarium accepteert hij een grote varieteit aan levend en diepvriesvoer.

De kweek is niet moeilijk.  60 tot 100 eieren worden afgezet en door het vrouwtje onmiddellijk in de bek genomen.  Ze worden bevrucht door middel van de eivlek-methode.  Na 3 weken verlaten de jongen de bek van de moeder.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Jan Bukkems

Synoniem : Aulonocara maylandi maylandi
IUCN Red List Status : Kwetsbaar
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik