Barbus hulstaerti
(Poll, 1945)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Cyprinidae
Herkomst : Congo
Lengte vd vis : 4 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Vreedzame, beweeglijke scholenvis die het beste tot hun recht komen in het gezelschap van andere kleinere vissen.  Als ze alleen of in gezelschap van grotere vissen worden hegouden, worden ze schuw.  Het aquarium moet aan de randen en achtergrond worden beplant.  In het midden moet veel vrije zwemruimte worden open gelaten.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten wordt zeer op prijs gesteld.  Mannetjes zijn onderling af en toe agressief en ze hebben kleine territoria.

Het is een alleseter.  Hij moet dus afwisselend gevoerd worden met allerlei soorten levend en diepvriesvoer.  Droogvoer wordt af en toe ook geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig.  een klein aantal eieren wordt gedurende de paartijd afgezet en bevrucht tussen fijnbladerige planten of een afzetmop.  Na het afzetten moeten de ouders worden verwijderd.  Na 7-10 dagen zwemmen de jongen vrij.  Ze moeten dan gevoerd worden met het allerfijnste infuus.  Na een week zijn ze groot genoeg om gevoerd te worden met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
HW Choy

Synoniemen : Capoeta hulstaerti, Puntius hulstaerti
IUCN Red List Status : geen bedreiging
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik