Betta foerschi
(Vierke, 1979)
Verklaring van de tekens

Familie : Osphronemidae
Herkomst : Borneo
Lengte vd vis : 6 cm
Min.lengte aquarium : 60 cm
Schuwe vreedzame soort, die goed met andere rustige vissen in een speciaal-aquarium kan worden samen gehouden.  Het aquarium moet dicht worden beplant en een donkere bodem en gedempte verlichting door middel van drijfplanten is aan te raden.  Te grote waterverversingen moeten worden vermeden aangezien ze nogal gevoelig zijn voor sterk wisselende waterwaardes.  Ze zijn zeer gevoelig voor nitraat. 

Als voedsel moet klein levend voer worden gegeven. Wel moet zorgvuldig omgegaan worden met dit voer, dat het niet uit vervuild water afkomstig is aangezien de dieren nogal gevoelig zijn.  Ook diepvries- en droogvoer wordt wel geaccepteerd.

De kweek is niet eenvoudig. Het water moet zeer zacht en zuur zijn.  De eieren worden aan het wateroppervlak afgezet en bevrucht.  Daarna worden de eieren door het mannetje in de bak genomen.  Na 6 tot 12 dagen verlaten de jongen de bek.  Ze kunnen worden groot gebracht met Artemia-naupliŽn.

Foto beschikbaar gesteld door :

Team Borneo

IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.
© Copy-right en voorwaarden voor gebruik