Betta ocellata
(de Beaufort, 1933)
Verklaring van de tekens

 

Familie : Osphronemidae
Herkomst : Borneo
Lengte vd vis : 8 cm
Min.lengte aquarium : 80 cm
Deze vis kan het beste als een paartje worden gehouden in een aquarium dat is ingericht met volop kienhout, wortels en planten zodat schuilplaatsen ontstaan.  Een gedempte verlichting door middel van drijfplanten en een donkere bodem worden zeer op prijs gesteld.  Ook is een niet al te sterke stroming aan te bevelen.  In een groter aquarium kunnen ze in een kleine groep worden gehouden.

Het zijn alleseters.  Er kan dus gevarieerd worden gevoerd met klein levend- en/of diepvriesvoer.  Droogvoer wordt na gewenning ook geaccepteerd.

De kweek is onder de juiste omstandigheden in een apart kweekaquarium wel mogelijk.  Eieren worden na het afzetten bevrucht en door het mannetje in de bek genomen.  Hierna moet het vrouwtje verwijderd worden en het mannetje met rust worden gelaten.  Na 12 tot 17 dagen komen de jongen uit.  Zodra ze vrij zwemmen moet het mannetje worden verwijderd.  De jongen kunnen worden gevoerd met Artemia-naupliŽn.
Foto beschikbaar gesteld door :
Theo van Meegen
IUCN Red List Status : Niet beoordeeld
Van deze vis hebben wij nog geen artikelen beschikbaar. Als u een artikel geschreven hebt, en u wilt dat publiceren op deze pagina, stuur ons dan een mailtje.

© Copy-right en voorwaarden voor gebruik